Curriculum vitæ

Navn
Mikkel Ricky Christensen
Adresse
Honningvænget 81, 1. 1 8381 Tilst
Telefonnummer
+45 2345 5632
E-mailadresse
mikkel@mikkelricky.dk
LinkedIn
http://www.linkedin.com/in/mikkelricky

Erhvervserfaring

Marts 2015
Udvikler ved ITK Design
Maj 2012februar 2015
Udviklerevangelist ved Dynamicweb
Dynamicweb udvikler eget CMS (Dynamicweb CSM) og eCommerce-system (Dynamicweb eCommerce) som partnere bruger til at implementere løsning for deres kunder. Min rolle som evangelist var at sparre med partnere og hjælpe dem til at bruge Dynamicweb-systemet bedst muligt og lytte til hvilke ønsker der har til den fremtidige udvikling af systemet. En vigtig del af mit arbejde var undervisning af partnere i både Dynamicweb og generelle webteknologier (fx responsivt design)Jeg var en del af kerneudviklergruppen på Dynamicweb, men jeg tilstræbte at se produktet fra brugernes (partnernes) side og forsøgte at forstå de udfordringer som de sidder med i deres hverdag. Dette er vigtigt fordi det ikke nytter noget at lave et system som kun kan bruges af nørder.
Oktober 2008april 2012
Systemudvikler og -designer ved Systime
Systime A/S er et dansk forlag der udgiver undervisningsmaterialer til hovedsageligt ungdomsuddannelser (gymnasium, hf, mv.), men efterhånden også til folkeskolen og videregående uddannelser. En stor del af disse undervisningsmaterialer er websites, kaldet iBøger, baseret på TYPO3.
 • Omfattende udvikling af både frontend- og backend-TYPO3-extensions som gør det muligt at administrere mere end 100 TYPO3-installationer ud fra et fælles grundlag, men som samtidig gør det muligt at tilpasse det enkelte website efter individuelle behov. I samarbejde med en webgrafiker har jeg implementeret design i HTML og CSS.Eksempler på websites som jeg har været med til at udvikle den tekniske del af
 • Udtræk og konvertering af indhold i TYPO3 med henblik på at kunne levere CMS-indhold på andre platforme end internettet, fx som traditionel papirbog (via pdf) eller e-bog (fx EPUB).
 • Komplet reimplementering, forbedring og udvikling af en TYPO3-baseret udgave af e-nøgle-systemet (tidligere udviklet under ansættelse hos Dansk Mediedesign). Herunder synkronisering af data mellem e-nøgle-systemet og internt CRM-system.
  • Systimes e-nøgle-system (MinKonto)
 • Implementering af butik baseret på open source-butikssystemet Magento. Jeg har udviklet en række Magento-moduler der gør det muligt at sælge e-nøgler via Magento og giver frontend-brugere mulighed for at logge ind via deres MinKonto-login. Synkronisering af data mellem butik og interne CRM- og regnskabssystemer.
  • Systimes online-butik
Juli 2007september 2008
Systemudvikler og -designer ved GT3 (Gyldendal)

GT3 var en fælles udviklingsgruppe for en række forlag i Gyldendal-gruppen. Udviklingsgruppen holdt til i Systimes lokaler i Århus. Desværre kunne forlagene ikke finde fælles fodslag for udviklingen og GT3 blev derfor nedlagt i slutningen af 2008.

 • Design af XML-baseret platform til medieuafhængig publicering. Prototype implementeret i TYPO3.
 • Design og implementering af TYPO3-baseret system, kaldet GQuiz, til redegering og afvikling af interaktive quizzer (test).
Oktober 2004juni 2007
Systemudvikler og -designer ved Dansk Mediedesign
 • Design og implementering af e-nøgle-systemet der bruges af Systime A/S til distribution af online undervisningsmaterialer. E-nøgle-systemet er kort fortalt en central database der holder styr på online-udgivelser og brugere og hvilke brugere der har adgang til hvilke udgivelser.
 • Implementering af webbutik for Forlaget Systime der sælger undervisningsmaterialer — både online via e-nøgle-systemet og som traditionelle papirbøger.
 • Design og implementering af webservice der leverer e-bogs-metadata fra en central e-bogs-server til en række e-bogs-sælgere bl.a. SAXO.com. Servicen gør det muligt for en sælger at levere e-bøger til sine kunder via en central e-bogs-server (Adobe Content Server).
  • Dokumentation af e-bogs-webservicen (på engelsk)
 • Implementering af TYPO3-baseret butiksløsning til Aalborg Universitetsforlag. Butikken anvender ovennævnte e-bogs-webservice til salg af e-bøger via en række specialudviklede frontend- og backend-extensions.
 • Redesign og -implementering af e-nøgle-systemet i TYPO3 for forlagene under Gyldendal Akademisk A/S (bl.a. Munksgaard Danmark)
  • Munksgaard Danmarks e-nøgle-system
Januar 2003september 2004
Systemkonsulent ved CCI Europe
 • Installation og vedligeholdelse af CCI AdDesk Sales hos avishuse i Danmark, England og Tyskland.
 • Teknisk uddannelse af brugere på dansk og engelsk
 • Omfattende arbejde med generering af fakturaer og interne salgsrapporter via Oracle Reports
Juni 1998februar 2002
Systemudvikler ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Uddannelse

September 1995juni 2002
Datalogi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet
Jeg begyndte i 1995 at studere matematik og datalogi på Datalogisk Institut ved Aarhus Universitet. Det blev hurtigt klart at det var datalogien der havde den største interesse og fokus blev derfor lagt på dette.I 1998 blev jeg ansat som Studenterprogrammør ved Datalogisk Institut og deltog i design og implementering af <bigwig>. I naturlig forlængelse af dette arbejde skrev jeg speciale med titlen Automatisk validering af webbaserede formularer som bl.a. beskriver PowerForms der var en vigtig del af <bigwig>.Jeg har altid interesseret mig for sprog og dette førte i 1999 til at jeg tog et par kurser på Afdeling for Lingvistik for at udforske emnet i større detalje.

Videnskabelige udgivelser

Andet

 1. I oktober 2011 holdt jeg i forbindelse med konferencen Books In Browsers 2011 en såkaldt Ignite Talk hvor jeg kort præsenterede Systimes indholdspubliceringsplatform. Det blev foreviget på en video som kan ses nedenfor.
 2. Ceremonimester i TÅGEKAMMERET 1997–1998. I min studietid skrev og opførte jeg sketcher og sange i 14 Tågekammerrevyer.